T K

AgeSA Hayat ve Emeklilik (Zorunlu Eğitimini Kaçırma TechBot Yanında!)

Proje İçeriği

Satış ekiplerimizin, Bireysel Emeklilik ürün satışlarına kesintisiz bir şekilde devam edebilmeleri ve satışlarını sisteme zamanında girebilmeleri için satış yetkilerinin aktif olması gerekmektedir. BES satış lisansının geçerliliğinin devam etmesi için satış ekiplerimizin yılda bir kez ilgili lisanslama kurumundan atanan eğitimleri zamanında tamamlaması beklenmektedir. Mevcut iş yoğunluğunda atlanabilen bu önemli ve zorunlu eylemin yaratabileceği maddi ve manevi sorunları inovatif bir yaklaşımla metal yakalı çalışanımız nam-ı diğer TechBot ile otomatik bir uyarı sistemi kurarak basit ama etkili bir çözüm elde ettik.


Projenin Amacı

Fahri.Arkan@avivasa.com.tr


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Projemiz satış ekiplerinin mevzuat gereği satış yapabilmeleri için zorunlu bir adım olan tamamlayıcı eğitimi belirlenen zamanda alıp almadıklarının takibini ve kontrolünü iyileştirmeye yönelik gerçekleştirilmiştir.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Bu projede öne çıkan nokta; bugün yaklaşık 40 süreçte aktif olarak kullandığımız RPA teknolojimizi, ilgili sürecin diğerlerine nazaran küçük bir proje gibi gözükse de atlandığında gerek müşteri, gerek çalışan gerek ise şirket nezdinde yarattığı olumsuz etkiyi minimize etmek adına yalın ve yarattığı katma değer yüksek olacak şekilde entegre etmemizdir. Genel kanı olarak daha çok büyük montanlı süreçlerde kullanılması beklenen RPA teknolojisi bu projede inovatif bakış açısıyla doğru noktada hizmet edecek şekilde kurgulandı ve etkileri çok çabuk görüldü. Sonuç olarak bazen küçük bir fikirle çıktığınız yolda, sağladığınız fayda küçük olarak başladığınız fikrin önüne geçebilir. Yeter ki işin içinde inovasyon olsun.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Kesinlikle evet, şirket üst yönetim güncel teknolojilerin inovatif yaklaşımla küçük/büyük ayırt etmeden her noktada kullanılması konusunda her zaman destek olmaktadırlar. Bu projede de ekip olarak, süreç sahibi İnsan Kaynakları GMY'sinin ve hizmeti sağlayan İş Teknolojileri GMY'sinin desteğini güçlü şekilde hissettik.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

İnsan Kaynakları, Finans ve Satış ekipleri


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

2020 yılı ilk 6 ayı ile 2021 yılının ilk 6 ayını kıyasladığımızda; iptal edilen satış yetkilerin %81 oranında azalttık. Bekleme süresinin şirketimize oluşturacağı olumsuz finansal etkiyi ise; ilk 6 aylık dönemde yaklaşık 1.25 M TL’lik üretim kaybının önüne geçerek engellemiş olduk.


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

İnsan Kaynakları'ndaki Çalışma İlişkileri & Ücret ve Performans Yönetimi ekibinden iki, İş Teknolojileri Robotik Süreçler ekibinden ise bir kişi aktif rol almıştır.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

_